Kako Da Odblokiram Ventil Za Vodu

//Kako Da Odblokiram Ventil Za Vodu

Kako da odblokiram ventil za vodu? Sa ovim pitanjem smo sve više suočeni od strane naših klijenata. Takodje ih zanima kolika je cena zamene ventila za vodu kao i popravka ventila. Kako je reč o zimskom periodu gde mraz ima uticaj na njih u nekim situacijama su potrebne hitne intervencije. Ali na pitanje kako da odblokiram ventil za vodu daćemo Vam par saveta.

Kako da odblokiram ventil za vodu?

Vodovodni ventili pomažu u regulisanju protoka vode do svakog uredjaja u našim domovima ili poslovnom prostoru. To znači da sve, od naših mašina za pranje veša do toaleta, glavnog odvoda, kuhinje  se ventili nalaze kako bi omogućili ili blokirali prolazak vode kroz naše cevi. I ako je ventil svakoga sistema drugačijih dimenzija svi imaju isti dizajn. Ovi ventili su neverovatno korisni, ali često budu zaboravljeni sve dok nam ne zatrebaju. Kada ih prvi put uključimo potpuno zaboravimo na njih sve do situacije kada nastane neki problem na vodovodnim instalacijama i treba da isključimo snabdevanje vodom. Hitni slučajevi poput pucanja cevi jedna su od situacija u kojim ne treba da se suočite sa zaglavljenim ventilom za vodu. Dobra ideja je da proveravte njihovo stanje sa vremena na vreme da ne biste sebi postavljali pitanje kako da odblokiram ventil za vodu.

Šta mi je potrebno da otklonim kvar?

Ukoliko otrkijete da se jedan ventil ili više njih zaglavilo  evo jednostavnih koraka koje možete uraditi kako bi ste rešili problem. Od alata Vam je potrebno:

Mali čekić

Mašinsko ulje za podmazivanje

Fen za kosu

Pre nego što krenete da odblokirate ventil isključite dovod vode u područje gde se on nalazi. Prvi korak je da kapnete malo mašinskog ulja za podmazivanje na ventil i pustite malo vremena da ulje prodre u njega. Pomoću čekića pomozite distribuciju ulja laganim dodirivanjem tela ventila. Ključna reč je LAGANO kao ne bi oštetili ventil i gumicu na njemu. Pokušajte da oslobodite ventil rukom nakon što ste ga tapnuli čekićem. Ako osetite da se pokreće dodajte još malo ulja i ponovo ga tapnite čekićem. Ovaj postupak ponavljajte sve dok se ventil skroz ne odglavi.

Drugi način da odblokirate ventil je pomoću fena za kosu. Sa fenom dobro zagrejte telo ventila kako bi se rastopile sve prljavštine i masti koje su dospele u njega. Lagano pomerajte ventil napred nazad kako bi se oslobodio. Ovo može da traje malo duže vremena ali zasigurno će odblokirati ventil.

Treba Vam  vodoinstalater?

Bilo da ne možete sami da rešite problem ili ćete se osećati ugodnije pozovite profesionalnog majstora da reši nastalu situaciju.  Ako nemate pouzdanog vodoinstalatera koji je spreman u svakom trenutku da Vam pruži pomoć vreme je da nas pozovete. Zamena ventila u zidu, vodomeru, na spoljnim vodovodnim instalacijama ili postavljanje predventila su deo naših usluga za koje nas možete anagažovati. Usluge vodinstaltera su Vam dostupne za sva fizička i pravna lica svakoga dana u toku cele godine. Uverite se u našu profesionalnu i kvalitetnu uslugu već danas. Pozovite nas. Iskusan vodoinstalater je vaš najbolji izbor.

Pozovi 069 623 301