Kako Brzo Odgušiti Odvod

//Kako Brzo Odgušiti Odvod

Kako brzo odgušiti odvod kada sudopera vraća vodu? Kako brzo odgušiti odvod a da se ne rade popravke kvarova ili hitne intervencije vodoinstalatera? Brzo odčepljivanje odvoda se može uraditi uz par naših saveta. Pročitajte ovaj tekst bloga i budite spremi da rešite problem kada Vam se desi zapušenje snitarije u vašem domu.

Kako brzo odgušiti odvod?

Spremate veliku večeru i čekate goste i odjedno se dešava zgušenje odvoda. Neverovatno ali stalno ta začepljenja dolaze kad su najmanje poželjna. Doduše nikada nije prijatno kada nastanu ali ne mojte paničiti jer za svaki problem postoji rešenje. Svi znamo da je vodoinstalater najbolje rešenje kada  se treba uraditi odčepljivanje odvoda. Ali nekada nemamo vremena da uputimo poziv majstoru već to moramo uraditi sami. Kako brzo odgušiti odvod pre nego što gosti dodju u vaš dom, posavetovaće vas naš profesionalni vodoinstalater.

Vakum guma za odpušavanje odvoda

Vakum guma za odpušavanje odvoda je prvo sa čime bi ste trebali da rešite nastali problem. Postavite gumu tačno iznda odvoda i spustite je tako da se ona zalepi za snitariju kako bi se stvorio vakum. Brzim potezima u smeru gore dole u trajanju oko 30. sekundi pokušajte da otklonite zagušenje. Ovaj postupak ponovite tri puta i nakon toga pustite vodu da proverite da li se blokada uklonila. Ukoliko niste uspeli prelazimo na sledeće rešenje problema.

Odgušenej odvoda sodom bikarbonom i sirćetom

Ovo je klasično kućno sredstvo za čišćnje odvoda. Pomešajte 3. kafene kašičice sa 1. dl sirćeta. Kada se soda bikarbona rastvori sipajte svu tečnost u odvod i sačekajte oko 10. minuta. Soda bikarbona i sirće bi trebali rastvoriti nakupljene masti u odvodu. Nakon što je tečnost odstajala u odvodu sipajte vruću vodu u sanitariju kako bi se razgradjene masti i prljavština skinuli sa zidova cevi i isprale. Isto tako ovu metodu možete koristiti tri puta. Ukoliko i dalje zgušenje postoji ne preostaje ništa drugo nego da uzmete kokretno stvari u svoje ruke.

Kako brzo odgušiti odvod-Čišćenje sifona

Sifon je deo koji se nalazi ispod svake sudopere, lavaboa, kade. On povezuje odvod vode iz snitarije sa odvodom u zidu ili podu. U sifonu se nalazi mala količina vode koja sprečava kanalizacione gasove da se uzdižu kroz cevi vašeg odvoda. Medjutim osim vode u njma se mogu skupiti masti, prljavštine i dlake koje mogu stvoriti zagušenje. Najbolji način da uklonite blokadu je uraditi čišćenje sifona. Prvo postavite kantu ili neku posudu ispod sifona i polako ga odvite sa odvoda sanitarije. Kada to obavite podignite sifon u vis kako bi voda iz njega otišla u kanalizaciju. Teka tada ga skinite sa odvoda kanalizacije i spustite ga u već pripremljenu posudu. Dobro ga isperite vrućom vodom i pomoću šrafcigera ili nekog drugog alata ga očistite. Nakon toga ga vratite istim postupkom kako ste ga skinuli. Vodite računa da sifon bude postavljen u obliku slova U kako bi nesmetano obavljao svoju funkciju.

Odgušenje odvoda

Nadamo se da će Vam ovi saveti pomoći da brzo otklonite začepljenje. Ali uvek imajte na umu da je ovo kratkoročno rešenje problema. Efikasno i pouzdano odgušenje odvoda može uraditi samo dobar vodoinstalater. On će pomoću sajle za otpušavanje odvoda rešiti problem kada je zapušena sudopera, lavabo, kada, tuš kabina, wc šolja.  Za svaku pomoć ili savet uvek se možete obartiti nama.

Pozovi 069 623 301