Kada je potrebna zamena vodovodne instalacije?

//Kada je potrebna zamena vodovodne instalacije?

Da bi znali kada je potrebna zamena vodovodne instalacije treba da budete upoznati sa svim  znacima koji ukazuju na to. Pucanje cevi, curenje vode, korozija na cevima, sporo oticanje vode u odvod su znaci kada je potrebna zamena vodovodne instalacije. Posao treba da uradi profesionalni  vodoinstalater koji ima znanje i iskustvo.

Kada je potrebna zamena vodovodne instalacije

Kada je potrebna zamena vodovodne instalacije

Neispravnost bilo kog dela  vodovodne instalacije u vašem domu  može dovesti do većih oštećenja i velikih dodatnih troškova. Cevovod i cevni priključci se često kvare zbog starosti, neblagovremenog održavanja, neispravnih komponenti ili nekvalitetne instalacije. Uzmite u obzir činjenicu da je veći deo vodovodne instalacije u stambenom ili poslovnom objektu  skriven ispod betona ili iza zidova. Zato poznavanje očekivanog životnog veka vodovodne instalacije i indikacija da nije ispravna može  vam pomoći da znate kada je vreme da se ona zameni .Da li ste nekada razmišljali  u kakvom su stanju vodovodne cevi kroz koje prolazi voda koju svakodnevno trošite. Tek kada dodje do pucanja  cevi setite se koliko je stara vodovodna instalacija i da je potrebno da je kompletno zamenite. Da biste znali kada treba uraditi zamenu vodovodne instalacije , treba da znate od koje vrste materijala su postojece cevi.

Materijali od kojih su izradjene vodovodne cevi

Različiti materijali imaju različiti životni vek. Svaki materijal od kojih su izradjene vodovodne  cevi ima  svojvek trajanja:

Bakar: 50 I vise godina

Mesing: od 40 do 45 godina

Liveno gvožđe: od 75 do 100 godina

Pocinkovani čelik:od 20 do 50 godina

Cevi od PVC materijala mogu trajati neograničeno.

Iako ovi ciklusi  životnog veka cevi mogu izgledati impresivno, takođe morate razmotriti spojeve cevi, fitinge i mehaničke komponente koje povezuju vaše vodovodne cevi. Dotrajalost  ili neispravni čvorovi i ugroženi priključci mogu dovesti do curenja i  kvarova na vodovodnim instalacijama.  Imajte na umu kada problem nisu na cevima koje su vidljive,  već skriveni ispod poda ili iza zida, budite spremni za rušenje i popravke poda ili zid. Ukoliko se odlučite za zamenu vodovodnih cevi iskusan vodoinstalater će vas posavetovati.  Dati  najbolji savet i pomoći pri izboru novih cevi a  shodno vašem budžetu sa kojim raspolažete. U praksi su se zadnjih godina najbolje pokazale vodovodne instalacije od plastičnih (PVC) cevi.

Popravka ili zamena vodovodne instalacije ?

Da li  će se raditi popravka ili zamena vodovodne instalacije unmogome zavisi od postoječeg stanja iste. Pravilo je da je najbolje da se zamena vodovodne instalacije  radi  prilikom renoviranja kuhinje, kupatila ili podruma. Troskovi mogu biti manji ukoliko se odlučite za zamenu samo vidljivih cevi ako nema drugih znakova koji ukazuju  na curenje vode. Međutim, ako planirate da rušite zidove, pregledajte skrivene cevi i spojeve da biste utvrdili da li treba samo da se učvrste ili  zamene. U slučaju da morate da radite kompletnu zamenu morate angažovati  da posao uradi dobar i iskusni vodoinstalater.

Ne treba da potcenjujete ovaj posao jer on mora biti uradjen kvalitetno. Profesionalna ugradnja vodovodne instalacije nije nimalo jednostavna pogotova ako vas objekat ima više spratova. Vodoinstalateri  našeg servisa imaju višegodišnje  iskustvo u postavljanju i zameni vodovodne instalacije. Vaše je samo da  imate jasnu viziju kako će Vaš novi prostor izgledati i gde će se koja sanitarija ili uređaj nalaziti. Na osnovu toga naši majstori će uraditi postavljane.

Pozovi 069 623 301