Zapekao Ventil Za Vodu

//Zapekao Ventil Za Vodu

Zapekao ventil za vodu? Ovo može biti veliki problem ako morate da isključite vodu u kući, stanu ili poslovnom objektu. Ukoliko primetite da glavni ili ek ventil za vodu nije ispravan reagujte odmah. Svako odlaganje zamene ventila za vodu može dovesti do velikih posledica. Naš vodoinstalaterski servis pruža profesionalno i brzo uslugu zamena ventila za vodu.

Zapekao ventil za vodu

Ventili za vodu su bitan deo svake vodovodne mreže. U stanu, kući ili poslovnom objektu najčešće se postavljaju ventili od 3/4 ili pola cola. Pojava korozije, curenje ventila i promena njegove boje su znaci da je isti dotrajao. U slučaju da ventil za vodu ne zatvara potrebna je hitna intervencija vodoinstalatera jer može doći do poplave u objektu i velike materijalne štete. Ventil se zatvara okretanjem na desnu stranu. Ako je ventil za vodu zapekao ne može doći do njegovog zatvaranja i tada nastaje problem. Nikako ne pokušavajte da zapekao ventil zatvarate na silu jer lako može doći do njegovog pucanja a samim tim i do izlivanja vode iz sistema.  Ukoliko imate situaciju da zavrćete ventil za vodu a on se okreće u mestu potrebno ga je hitno zameniti.

Zamena ventila za vodu cena

Nakupljanjem nečistoće i kamenca iz vode na ventilu dovodi do toga da on zapekne. Takav ventil za vodu može da bude zatvoren, poluotvoren ili otvoren. Ako ventil ne funkcioniše ispravno problem se mora rešiti u najkraćem vremenskom roku. Nikada nemojte paničiti kada primetite da ventil za vodu ne funkcioniše već pozovite vodoinstalaterski servis. Cena zamene ventila za vodu iznosi od 1.500 dinara pa naviše sve u zavisnosti o kojoj vrsti ventila se radi. Ukoliko se radi zamena glavnog ventila za vodu a mora se zatvoriti vertikala kako bi se obavila intervencija cena usluge vodoinstalatera se uvećava. Preporuka je da se s vremena na vreme obavi preventivni pregled i provera rada ventila za vodu kako u nekom  trenutku ne bi došlo do problema.

Koja je cena kvalitetnog ventila za vodu?

Zbog finansiske situacije veliki broj ljudi pribegava kupovini ventila slabijeg kvaliteta. Takodje pojedini majstori da bi pružili uslugu što jeftinije klijentima nude ventile koji imaju nižu cenu. Takva vrsta ventila za vodu je napravljena od recikliranog gvoždja i vek trajanja im je maksimalno 3. do 4. godine. Remarkov ventil za vodu je kvalitetan i njegova cena iznosi od 700 dinara. Hologramska nalepnica na ventilu ukazuje da je on visokog kvaliteta. Bolje je na startu kupiti kvalitetni i skuplji ventil koji će vam trajati duže jer se ova investicija uvek isplati.

Ventil za vodu zapekao

Kada se suočite sa situacijom da je ventil za vodu zapekao, ne rešavajte problem sami. Grejanjem ventila pomoću brenera problem nećete rešiti već možete izazvati pucanje ventila za vodu. Ako dodje do izlivanja vode sa ventila savetujemo da postavite peškir na njega ili pomoću creva od usisivača usmerite mlaz vode u wc šolju ili neki odvod. Kada je potrebno zatvoriti dovod vode u mrežu da bi se obavila bilo koja intervencija na vodovodnoj instalciji zaglavljne ventil za vodu će to onemogućiti. Zato ventili za vodu u svakom trenutku treba da budu ispravni. Naš majstor vodoinstalater vam je dostupan za uslugu zamena ventila za vodu svakoga dana tokom sedmice osim nedljom. Povoljna cena vodoinstaltera, brza i kvalitetna usluga, brojni zadovoljni klijenti su naša preporuka. Intervenciju možete zakazati u toku istog dana ili u terminu koji vama odgovara.

Pozovi 069 623 301