Saveti Za Čišćenje Fugni Na Pločicama

//Saveti Za Čišćenje Fugni Na Pločicama

Keramičke pločice u kupatilu ili kuhinji doprinose estetici a ujedno su i zahvalne za održavanje. S vremenom fugne počinju da žute i dobijaju prljav izgled. Kako je masa za fugovanje porozna prljavština se nakuplja na fugnama i postaje mesto gde se nakuplja budj, bakterije i plesni. Kako bi ste rešili nečistoću na masi izmedju pločica pomoćiće vam naši saveti za čišćenje fugni na pločicama.

Saveti za čišćenje fugni na pločicama

Kupatilo je prostorija u domu koja se koristi svakodnevno. Para od tuširanja, pranja kose, umivanja pogoduje stvaranju budji ne samo oko sanitarija već i na pločicama u celom kupatilu. Ovo je naročito problem u kupatilima koja nemaju ventilciju. Čišćenje zidnih i podnih pločica u kupatilu je jednostavno i lako, medjutim to nije slučaj sa fugnama. Nakupljena prljavština na fugnama može biti tvrdokorna i teška za skidanje. Osim što šteti estetskom izgledu kupatila, budj i plesni mogu ugroziti zdravlje ukućana. Daćemo vam savete kako da očistite fugne da one izgledaju kao kada su prvi put postavljene.

Kupite dobru četku

Kako svaki dobar vodoinstalater ima adekvatan alat da reši nastali problem tako i vi morate imati pravi alat za čišćenje fuga. A to je visokokvalitetna četka sa najlonskim vlaknima. Stara četkica za zube nije dovoljno jaka da skine prljavštinu sa fugi. Zato kupite dobru i kvalitetnu četku koja će olakšati vaš neugodan posao.

Koristite prirodna sredstva za čišćenje fuga

Preporučujemo prirodna sredstva za čišćenje fuga, koja su blaža od hemisjskih sredstava koje možete kupiti u marketima. Ne samo da ih je lako napraviti već su i dosta jeftinija od kupovnih proizvoda. Navešćemo nekoliko prirodnih sredstava za čišćenje fugni koje možete isprobati:

Topla voda i tečnost za sudove. Iznenadićete se koliko ova mešavina udružena sa vašaom kvalitetnom četkom može biti efikasna.

Soda bikarbona i voda. Napravite pastu od vode i sode bikarbone. Nanaesite je na fugne i ostavite da odstoji oko 20. minuta. Nakon što pasta odradi svoj deo posla isperite je toplom vodom.

Tri četvrtine sode bikarbone i jedna četvrtina vodonik-perkosida. Rastvorite sa malo vode mešavinu. Izribajte smešom fuge i dobro isperite toplom vodom.

Komercijalni proizvodi za čišćenje fugni

Ako prirodna sredstva ne osveže fuge tako dobro kao što ste očekivali, vreme je da predjete na moćnija komercijalna sredstva za ćišćenje. Budite oprezni sa hemijskim sredstvima jer ovi proizvodi mogu biti opasni ako se sa njima loše rukuje ili se koriste nepravilno. Evo nekoliko saveta o bezbednom korišćenju komercijalnih sredstava za čišćenje fugni:

Izbegavajte proizvode sa kiselinama koje mogu oštetiti fug masu.

Ne mešajte proizvode koji mogu dovesti do opasne hemijske reakcije.

Prilikom čišćenja hemijskim sredstvom otvorite prozor ili uključite ventilator u kupatilu da izvlači isparenja.

Nosite odgovarajuću zaštitnu opremu ( rukavice i zaštita za oči)

Pre upotrebe proizvoda detaljno pročitajte uputstvo i sigurnosna upozorenja koja se nalaze na etiketi ambalaže.

Ako osetite iritaciju na koži i očima, glavobolju ili imate probleme sa disanjem prestanite sa korišćenjem sredstva i odmah izadjite napolje iz kupatila.

Nadamo se da su vam naši saveti korisni za čišćenje linija izmedju pločica i da ćete uživati u lepoti svopg kupatilo koje će zablistati kao da je novo.

Pozovi 069 623 301